Sposób przygotowania:
Półfrancuskie rożki z farszem porowo-cebulowym
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto,formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny. 2.Por oczyszczamy,płuczemy i osuszamy,następnie jasną część kroimy w cienkie półplasterki.Cebulę i czosnek obieramy i kroimy,czosnek drobniutko,a cebule również w półplasterki.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim warzywa,muszą być miękkie ,ale nie za mocno zrumienione. Na koniec przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,papryką i ziołami.Studzimy. 3.Ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną,kroimy w kwadraty.Na każdy nakładamy porcje farszu i składamy w trójkąty. 4.Trójkąty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,smarujemy olejem i oprószamy papryką w proszku. 5.Następnie pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia. Rady:Rożki możemy podać udekorowane dowolnym ketchupem.Z przepisu wychodzi około 10-12 sztuk.