monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pomarańczowo-zielony schab w pł.owsian.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wczoraj obiad robiłam w biegu ale udało mi się wyczarować pyszne roladki,serdecznie zapraszam:)

Pomarańczowo-zielony schab w pł.owsian. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pomarańczowo-zielony schab w pł.owsian.

 

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 1 mała marchewka
  • 1,5 zielonego szparaga
  • garść sałaty insalatina
  • sól
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka przyprawy do grilla
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej
  • 1,5 szklanki płatów owsianych
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pomarańczowo-zielony schab w pł.owsian.
Marchewkę obrać,umyć,osuszyć. Szparagi podobnie. Przełożyć do garnka ,zalać wodą i ugotować do miękkosci. Następnie odcedzić i delikatnie ostudzić. Mięso umyć,osuszyć i dosyć mocno rozbić tłuczkiem. Natrzeć wymieszanymi przyprawami. Na mięsie ułożyć sałatę w ilości aby pokryła cały płat. Na sałacie ułożyć przekrojone na kawałki szparagi i marchewkę. Zwinąć w roladkę i oczywiście spiąć wykałaczkami. Olej rozgrzać. Mięso panierować w jajku i płatkach owsianych,lekko odcisnąć aby płatki nie odpadły. Smażyć na złoto z obu stron i często obracając mięso. Przed podaniem odsączyć na ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Pomarańczowo-zielony schab w pł.owsian.
na płacie mięsa rozłożyć sałatę
Pomarańczowo-zielony schab w pł.owsian.
rozłożyć szparagi oraz marchewkę i zwinąc w roladkę