Sposób przygotowania:
Pomarańczowy sernik z pianką
Ciasteczka rozkruszamy i blendujemy razem z masłem. Wygniatamy nimi spód blaszki. Zmielony ser miksujemy stopniowo z żółtkami i cukrem pudrem. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz wlewamy mleko, olej i sok pomarańczowy.
Dodajemy obtoczone w mące rodzynki i wylewamy na spód. Podpiekamy ok 50 minut w 180 stopniach. Po tym czasie ubijamy białka z cukrem i sztywne wykładamy na gorące ciasto.
Wkładamy do piekarnika jeszcze na ok 15 minut i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Studzimy przed podaniem.
Dodajemy obtoczone w mące rodzynki i wylewamy na spód. Podpiekamy ok 50 minut w 180 stopniach. Po tym czasie ubijamy białka z cukrem i sztywne wykładamy na gorące ciasto.
Wkładamy do piekarnika jeszcze na ok 15 minut i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Studzimy przed podaniem.