Sposób przygotowania:
Pomarańczowy sos BBQ
Na rozgrzanym grillu umieszczamy wok i wsypujemy do niego cukier. Mieszając przygotowujemy dość ciemny karmel. Następnie wlewamy wodę i ocet winny i spirytusowy i rozprowadzamy karmel. Dodajemy warzywa rozdrobnione na mniejsze kawałki i ketchup. Mieszamy od czasu do czasu. Jeśli sos zbytnio nam odparował, możemy dolać więcej wody. Po około 25 minutach wszystkie warzywa odcedzamy i hartujemy musztardę odrobiną gorącego sosu. Wlewamy do sosu musztardę i doprawiamy Louisianą i jeszcze chwilę gotujemy. Wyszorowane pomarańcze obieramy ze skóry ścinając białą część. Miąższ filetujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Część skóry oczyszczamy z białej części i kroimy w drobną julienne. Miąższ i pokrojoną skórkę pomarańczy dodajemy do sosu i gotujemy około 5 minut. Wok zdejmujemy z grilla. Jeśli lubimy sos o wyraźniejszym słodszym smaku i chcemy przyspieszyć przygotowanie sosu, możemy zastąpić świeże pomarańcze 100 g wysokogatunkowego dżemu pomarańczowego z cząstkami owoców i skórką.