Sposób przygotowania:
Pomidorowa po włoskuETAP 1:
Pomidory myję, kroję na pół przekładam do garnka. Podsmażam aż puszczą sok i będą miękkie, następnie przecieram przez sito.
ETAP 2:
Cebulę, czosnek obieram i kroję drobno, przesmażam. Dodaję przetarte pomidory i dalej przesmażam, aż przecier zredukuje się. Dolewam bulion zagotowuję i miksuję blenderem. Dolewam śmietanę, doprawiam solą, pieprzem.
ETAP 3:
Naleśniki:
Do wysokiego pojemnika wsypuję mąkę, dodaję jako, liście bazylii, ale zostawiam ich część, mleko, sól, łyżkę oliwy i miksuje blenderem.
ETAP 4:
Naleśniki smażę na odrobinie oleju. Smaruję serem feta, układam liście bazylii i zwijam w rulon. Kroję na małe kawałki i nabijam na patyczki do szaszłyków. Zupę podaję z serem feta i szaszłykami oraz listkami bazylii.
Magdalena88
Jagodowa
marcinka