Sposób przygotowania:
Pomidorowa z kulkami serowo-grzybowymi
Ugotować wywar warzywny z dodatkiem kostki bulionowej oraz gałązki lubczyku i przyprawa zapachowych. Przecedzić wywar przez sitko do drugiego garnka, a jarzyny z sitka przełożyć na talerz i posiekać drobno niektóre, a potem wrzucić do wywaru. Dodać koncentrat, zamieszać. Następnie zaprawić zupę serkiem topionym i na średnim ogniu mieszać, aż kostka się rozpuści całkiem. Wyłączyć i doprawić zupę solą i pieprzem i nalewać do talerzy lub filiżanek do zup. Pieczarki oczyścić, pokroić i obsmażyć na maśle. Wyjąć, odsączyć, a potem zetrzeć ser i wymieszać z pieczarkami, wbić jajo i wymieszać ręką. Formować nieduże kulki i podawać na osobnym półmisku i dodawać sobie do zupy. Pęczek natki po opłukaniu posiekać i również dodać do zupy.