Sposób przygotowania:
Pomidorowa z serem feta i pieczoną cukinią
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy porcję rosołową. Gotujemy, zbieramy szum. Następnie dodajemy obrane marchewki, korzeń pietruszki, seler, natkę pietruszki, liście laurowe i ziele angielskie. Całość gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw i mięsa.
Gdy wywar jest już gotowy wyjmujemy warzywa i mięso. Do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy oraz wymieszaną śmietanę z mąką pszenną. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem lubczyka oraz ostrą czerwoną papryką.
Ryż gotujemy do miękkości, dodajemy do zupy. Zupę nalewamy na talerze. Cukinię kroimy na bardzo cienkie plasterki, za piekamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 10 minut w 190*C.
Plastry cukinii układamy w zupie. Na środku każdego talerza układamy ser feta, a po bokach natkę pietruszki.
Gdy wywar jest już gotowy wyjmujemy warzywa i mięso. Do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy oraz wymieszaną śmietanę z mąką pszenną. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem lubczyka oraz ostrą czerwoną papryką.
Ryż gotujemy do miękkości, dodajemy do zupy. Zupę nalewamy na talerze. Cukinię kroimy na bardzo cienkie plasterki, za piekamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 10 minut w 190*C.
Plastry cukinii układamy w zupie. Na środku każdego talerza układamy ser feta, a po bokach natkę pietruszki.