zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Pomidorowa zapiekanka z bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zapiekanka pomidorowa z serem i bakłażanem

Pomidorowa zapiekanka z bakłażanem

Składniki:

Pomidorowa zapiekanka z bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa zapiekanka z bakłażanem
Obrane ziemniaki, umyć i pokroić nożem w plasterki. Włożyć do wody, lekko posolić i gotować około 3 minut. Bakłażana pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić pomidory na plasterki. Do posmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego układać warstwami: ziemniaki, bakłażan, pomidory. Oprószyć warzywa solą i pieprzem oraz ziołami. Na wierzchu zapiekanki ułożyć szynkę. Wszystko zalać jajkami z mlekiem i solą. Na końcu posypać zapiekankę startym żółtym serem. Piec 30-40 minut w temp. 180 stopni.