Sposób przygotowania:
Zapiekanka z bakłażana i kurczaka w sosie serowym
Twarożek roztrzepać z jajkami do uzyskania jednilitej masy. Dodać przyprawy, cebulę i paprykę pokrojone w kostkę oraz szpinak pokrojony w paski. Masę połączyć z otrębami, wymieszać i odstawić na kilka minut.
Umytego bakłażana pokroić w plasterki bez obierania i ulożyć dachówkowato na dnie natłuszczonej foremki do zapiekania. Na bakłażanie gęsto ułożyć filety kurczaka pokrojone w paseczki. Zawartość foremki zalać sosem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C.
Piec przez godzinę, aż bakłażan zmięknie, mięso się udusi, a wierzch nabierze rumianego koloru.
Umytego bakłażana pokroić w plasterki bez obierania i ulożyć dachówkowato na dnie natłuszczonej foremki do zapiekania. Na bakłażanie gęsto ułożyć filety kurczaka pokrojone w paseczki. Zawartość foremki zalać sosem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C.
Piec przez godzinę, aż bakłażan zmięknie, mięso się udusi, a wierzch nabierze rumianego koloru.