Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa ze śmietaną
W garnku rozgrzać masło i oliwę, dodać drobno pokrojony por, chwilę podsmażyć często mieszając. Dodać czosnek pokrojony w plasterki, smażyć przez chwilę na wolnym ogniu. Dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler wlać szklankę bulionu i gotować, aż warzywa zmiękną.
Pomidory z puszki przełożyć do garnka, wlać pozostały bulion i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Doprawić do smaku śmietaną, solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i tymiankiem.
Zupę podawać z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko, makaronem lub ryżem.
Pomidory z puszki przełożyć do garnka, wlać pozostały bulion i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Doprawić do smaku śmietaną, solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i tymiankiem.
Zupę podawać z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko, makaronem lub ryżem.