Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pomidorówka z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Klasyczna zupa pomidorowa.

Pomidorówka z ryżem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidorówka z ryżem

 

  • kość ze schabu
  • porcja rosołowa z gęsi
  • udko z kurczaka
  • marchew
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1/2 cebuli
  • ziele angielskie
  • gałązka i liscie świeżego lubczyku
  • pieprz
  • sól
  • duży koncentrat pomidorowy Pudliszki
  • 1/2 szlanki śmietany 12%
  • 2 woreczki ryżu
  • ewentualnie:przyprawa Maggi

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorówka z ryżem
Udko, porcję rosołową i kość umyć i włożyć do garnka, zalać wodą. Dodać pobraną marchew i pietruszkę, por oraz gałązkę lubczyku. Cebulę opalić na palniku i dodać do zupy. Dodać ziele angielskie. Gotować całość do miękkości mięsa. Ryż ugotować na sypko. Do zupy dodać koncetrat pomidorowy, doprawić do smaku. Dolać śmietanę. Zupę podawać z ryżem i pokrojoną marchewką z zupy.
Pomidorówka z ryżem
Warzywa potrzebne do zrobienia zupy pomidorowej.
Pomidorówka z ryżem
Gotowa zupa pomidorowa.................
Pomidorówka z ryżem
Ryż ugotować na sypko, zalewać porcję zupą.