Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Pomidorowy krem z groszkiem ptysiowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lato to moc warzywnych możliwości.

Pomidorowy krem z groszkiem ptysiowym. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pomidorowy krem z groszkiem ptysiowym.

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowy krem z groszkiem ptysiowym.
Warzywa obieramy, kroimy na drobne kawałki aby skrócić czas gotowania. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy. Pomidory polewamy wrzątkiem aby ściągnąć skórę kroimy w kostkę i dorzucamy do gotujących się warzyw. Gdy całość będzie już miękka miksujemy wszystko dokładnie, aby powstał krem. Ostatecznie doprawiamy, dodajemy cukier i gotujemy dwie minuty. Cukier jest bardzo wskazany w potrawach z pomidorami, podnosi on bowiem smak pomidorów. Zestawioną z ognia zupę zabielamy śmietaną i podajemy z groszkiem.
Pomidorowy krem z groszkiem ptysiowym.
Czym warzywo twardsze tym kroimy w drobniejszą kostkę.
Pomidorowy krem z groszkiem ptysiowym.
Groszek ptysiowy jest nie tylko smaczny, ale i świetnie zastępuje makaron.

Tagi:

groszek