Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pomidory nadziewane ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zdrowe i smaczne danie polecam

Pomidory nadziewane ryżem

Składniki:

Pomidory nadziewane ryżem

 

  • 8 dużych pomidorów
  • 2 szklanki ryżu ugotowanego i ostudzonego
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 szklanka ostrego sera

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane ryżem
podgrzać piekarnik do 200 stopni ściąć czubki pomidorów wydrążyć miąższ tak by nie uszkodzić skórki ryż wymieszać z miąższem sokiem z cytryny i lejem nałożyć do pomidorów posypać serem piec w piekarniku przez 20 minut

Tagi:

ryż sery ser