Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pory w sosie pomidorowym

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pory oczyścić - odciąć korzonki i zielone liście, zdjąć pierwszą wierzchnią

Pory w sosie pomidorowym

Składniki:

Pory w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Pory w sosie pomidorowym
Pory oczyścić - odciąć korzonki i zielone liście, zdjąć pierwszą wierzchnią warstwę. W garnku zagotować oliwę, sok z cytryny, niecałą szklanką wody, wrzucić czosnek i pory. Gotować "15 minut. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć je na talerz, a do wywaru dodać obrane ze skórki i zgnieione widelcem pomidory. Powstałym sosem polać pory i posypać posiekaną bazylią. Podawać z ryżem.

Tagi:

pomidory