Sposób przygotowania:
Potrawa z cukinii
1. cebule kroimy w piórka, ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. 2. Cukinie myjemy, osuszamy, przekrawamy i łyżeczką wydrążamy nasiona. Miąższ kroimy w niewielką kostkę. Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę. Z parówek zdejmujemy osłonki, kroimy w półplasterki. 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i czosnek. Szklimy, dodajemy cukinię. Smażymy na małym ogniu, często mieszając. 4. Gdy warzywa puszczą sok, dodajemy pomidory. Dusimy 10-15 minut, ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanymi listkami bazylii (lub szczyptą suszonej). Dodajemy parówki, mieszamy i dusimy kilka minut. Potrawkę podajemy z młodymi ziemniakami. Smacznego!