Sposób przygotowania:
potrawka chinska
Ugotować ryż w osolonej wodzie , obrać pieczarki i pokroic w kostke , mięso pokroić w kostkę przyprawić czerwoną papryką i przyprawą do kebaba , wrzucić na rozgrzaną patelnię wraz z pieczarkami , usmażyć. Mięso i pieczarki zdjąć z patelni nastepnie wrzucić na patelnię mieszankę chińską , przyprawić i dusić 15 minut , na koniec dodac ryż chwilkę podsmażyć i wszystko wymieszać następnie dodać mięso z pieczarkami .
sos: smietanę czosnek granulowany oraz tzaziki wymieszać dodać 1/4 szklanki wody i 2 łyzki majonezu wszystko wymieszać wstawić do lodowki na 30 minut i sos gotowy ;)
sos: smietanę czosnek granulowany oraz tzaziki wymieszać dodać 1/4 szklanki wody i 2 łyzki majonezu wszystko wymieszać wstawić do lodowki na 30 minut i sos gotowy ;)