Sposób przygotowania:
potrawka chłopska
Makaron ugotowac w osolonej wodzie,odcedzic z wody,odstawić.
Kiełbasę,boczek dowolnie pokroic.Cebule drobno pokroic.Na nie wielkiej ilosci oleju przesmazyc cebulke wraz z kiełbaską i boczkiem .Pieczarki obrać i pokroic w kostke dodac do wędlin ,Smazyc razem przez chwilkę ,co jakis czas mieszając.Kostke wołowa rozpuscic w 400ml gorącej wody,podlać potrawkę .Dodać włoszczyznę i przyprawić do smaku .Ja daje oregano i bazylię oraz warzywko ale równiez mozna dodac papryke słodką i szczyptę chili jesli ktoś lubi na ostro.Potrawke przemieszac i dusic pod przykryciem ok.15 min.Pomidory oraz ogórki obrać i pokroić ,dodać do potrawy,wymieszać dusić jeszcze ok 10 min.Jesli jest mało płynu mozna dodać nie wielka ilosc wody.Całosć dodać do makaronu,dokładnie wymieszać.Przesmazyc .Potrawke mozna urozmaicić dodając groszek i kukurydzę i podać np z sosem bolonśkim.Smacznego!
Kiełbasę,boczek dowolnie pokroic.Cebule drobno pokroic.Na nie wielkiej ilosci oleju przesmazyc cebulke wraz z kiełbaską i boczkiem .Pieczarki obrać i pokroic w kostke dodac do wędlin ,Smazyc razem przez chwilkę ,co jakis czas mieszając.Kostke wołowa rozpuscic w 400ml gorącej wody,podlać potrawkę .Dodać włoszczyznę i przyprawić do smaku .Ja daje oregano i bazylię oraz warzywko ale równiez mozna dodac papryke słodką i szczyptę chili jesli ktoś lubi na ostro.Potrawke przemieszac i dusic pod przykryciem ok.15 min.Pomidory oraz ogórki obrać i pokroić ,dodać do potrawy,wymieszać dusić jeszcze ok 10 min.Jesli jest mało płynu mozna dodać nie wielka ilosc wody.Całosć dodać do makaronu,dokładnie wymieszać.Przesmazyc .Potrawke mozna urozmaicić dodając groszek i kukurydzę i podać np z sosem bolonśkim.Smacznego!