Sposób przygotowania:
Potrawka cielęca z pieczarkami
Cielęcinę opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Cytrynę wyszorować, przekroić na połówki, wycisnąć sok. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć mięso. Wyjąć, doprawić solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, wymieszać z sokiem z cytryny. Cebulę zeszklić na tłuszczu po smażeniu mięsa. Dodać pieczarki, krótko smażyć, dodać wino i sos. Dokładnie wymieszać, zagotować. Ser żółty zetrzeć na tarce. Do pieczarek z sosem dodać mięso i ser, wymieszać i podgrzać. Doprawić solą i pieprzem. Potrawkę ułożyć na talerzu, podawać.