Sposób przygotowania:
Potrawka drobiowo pieczarkowa
Mięso z piersi kurczaka myję i kroję w kostkę, przekładam do miseczki, polewam sosem sojowym, mieszam i odstawiam na godzinę.
Pieczarki obieram, zagotowuję w osolonej wodzie, następnie odcedzam, przelewam zimną wodą . Przekładam na patelnię i duszę na maśle klarowanym, jak odparują podlewam troszkę wodą.
Posiekaną cebulę przesmażam na maśle klarowanym, do przesmażonej dodaję kawałki mięsa i obsmażam całość, następnie dodaję odparowane i usmażone pieczarki, dodaję przyprawy i podlewam całość niewielką ilością wrzątku, duszę około 15 minut, do odparowania wody.
Na koniec dodaję śmietanę i oprószam skrobią , mieszam , doprowadzam do wrzenia i gotowe.
Podaję z ryżem.
Pieczarki obieram, zagotowuję w osolonej wodzie, następnie odcedzam, przelewam zimną wodą . Przekładam na patelnię i duszę na maśle klarowanym, jak odparują podlewam troszkę wodą.
Posiekaną cebulę przesmażam na maśle klarowanym, do przesmażonej dodaję kawałki mięsa i obsmażam całość, następnie dodaję odparowane i usmażone pieczarki, dodaję przyprawy i podlewam całość niewielką ilością wrzątku, duszę około 15 minut, do odparowania wody.
Na koniec dodaję śmietanę i oprószam skrobią , mieszam , doprowadzam do wrzenia i gotowe.
Podaję z ryżem.