malinka84

malinka84

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

potrawka meksykańska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

niebiańsko smaczne i piekielnie pikantne

potrawka meksykańska

Składniki:

potrawka meksykańska

 

  • czerwona fasola (może być z puszki)
  • czerwona i żółta papryka
  • groszek
  • kukurydza
  • marchew
  • por
  • kawałki wędliny
  • sól, pieprz, łyżeczka curry, płaska łyżeczka chili, oregano, zioła prowansalskie, kostka mięsna
  • keczup pikantny

Sposób przygotowania:

potrawka meksykańska
kawałki wędliny podsmażyć, dodać fasolę odsączoną z zalewy), pokrojoną w paski żółtą i czerwoną paprykę, groszek, kukurydzę, pokrojoną w drobne słupki marchew i pokrojonego w piórka pora. dodać przyprawy. wszystko razem smażyć na wolnym ogniu przez ok. 30 minut, często mieszając aby nie przywarło. z keczupu i wody (szklanka keczupu i 0,5 szklanki wody) zrobić sos i zalać nim potrawkę, dusić do miękkości warzyw. można podawać z ryżem lub makaronem.