haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Udka w warzywnej potrawce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatna, lekkostrawna i smaczna potrawka na obiad

Udka w warzywnej potrawce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Udka w warzywnej potrawce

 

 

Sposób przygotowania:

Udka w warzywnej potrawce
Uda umyć natrzeć sola i wstawić na chwilę do lodówki. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojona w kostkę cukinię, obrane i pokrojone w słupki marchewkę, pokrojone w paski pieczarki i różyczki kalafiora. Udusić. Uda udusić do miękkości z posiekana pietruszką. Ugotować ryż. Make rozprowadzić w 3 łyżkach zimnej wody i śmietaną i zaciągnąć potrawkę z warzyw. Podawać z surówką, np z pomidorów.
Udka w warzywnej potrawce
Etap 1