Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek w sosie to sycące, łatwe do przygotowania i bardzo smaczne danie jednogarnkowe.

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek

Składniki:

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek

ETAP 1:

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
Pokrojone w kostkę mięso podsmażyć na smalcu

Umyte o osuszone mięso pokroić w kostkę, zrumienić na patelni z rozgrzanym smalcem, przełożyć do garnka.

ETAP 2:

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
Obraną marchewkę pokroić w krążki i podsmażyć

Na patelnię wlać olej, podsmażyć pokrojoną w krążki marchewkę.

ETAP 3:

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
Podsmażone mięso połączyć z marchewką i dusić pod przykryciem

Do garnka z mięsem wlać 1 szklankę wody, dodać liście laurowe, marchewkę, odrobinę soli, gotować pod przykryciem.

ETAP 4:

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
cukinię razem z pieczarkami podsmażyć na tłuszczu

Następnie podsmażyć drobno posiekany czosnek, cebulę, pokrojone w kostkę pieczarki i cukinię.

ETAP 5:

Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek

Cukinię i pieczarki dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania.

Mąkę wymieszać z odrobiną wody i papryką, połączyć z mięsem, zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Podawać z dodatkiem pieczywa.