Sposób przygotowania:
Potrawka z pieczonego mięsa w warzywach
Na początku myjemy, obieramy i kroimy w półplasterki pieczarki. Podsmażamy je na patelni aby zmiękły i woda odparowała. W międzyczasie oczyszczamy obie papryki z gniazd nasiennych i kroimy je w kosteczkę. Paprykę wrzucamy na patelnię do pieczarek i podsmażamy razem od czasu do czasu mieszając. Kroimy także cebulkę w drobną kosteczkę oraz przepuszczamy czosnek przez praskę. Po wrzuceniu cebulki na patelnię podsmażamy kilka minut mieszając a następnie dodajemy krojone pomidorki z puszki. Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy warzywa na małym ogniu. W tym czasie kroimy mięsko w kosteczkę. Mięsko wrzucamy na patelnię, dodajemy wszystkie przyprawy i doprawiamy do smaku. Całość podsmażamy jeszcze kilka minut. Potrawkę można podawać z ryżem bądź makaronem. Smacznego!