Sposób przygotowania:
Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarekETAP 1:
Umyte o osuszone mięso pokroić w kostkę, zrumienić na patelni z rozgrzanym smalcem, przełożyć do garnka.
ETAP 2:
Na patelnię wlać olej, podsmażyć pokrojoną w krążki marchewkę.
ETAP 3:
Do garnka z mięsem wlać 1 szklankę wody, dodać liście laurowe, marchewkę, odrobinę soli, gotować pod przykryciem.
ETAP 4:
Następnie podsmażyć drobno posiekany czosnek, cebulę, pokrojone w kostkę pieczarki i cukinię.
ETAP 5:
Cukinię i pieczarki dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania.
Mąkę wymieszać z odrobiną wody i papryką, połączyć z mięsem, zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Podawać z dodatkiem pieczywa.