Sposób przygotowania:
potrawka z mięsem mielonym i ziemniakami
Mięso smażymy na niewielkiej ilości oliwy, dodajemy drobno posiekany czosnek;w tym samym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni.Na blaszce wlewamy parę łyżek oliwy i wykładamy surowe posiekane w półksiężyce ziemniaki.Pieczemy około 20 minut. Gdy mięso się zarumieni, dodajemy drobno posiekaną paprykę i paprykę chilli.Gdy papryka lekko zmięknie dodajemy cebulę i rozgnieciony widelcem obrany ze skóry pomidor. Całość dusimy parę minut. Zdejmujemy z patelni.Ziemniaczki wyjmujemy z piekarnika i przerzucamy na patelnię.Lekko opiekamy.(ziemniaki najpierw zapiekamy w piekarniku aby nie sklejały się i rozwalały na patelni).dodajemy olej i opiekamy parę minut.Gdy będą już miękkie,dosypujemy całość farszu(mięso wraz z paprykami i cebulą),dodajemy sos ze słoika.Całość dusimy do zagrzania się sosu. Rozkładamy na talerze,posypujemy drobno posiekanym żółtym serem.
eli_555