mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Potrawka z nerek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla miłośników nerek - pyszności

Potrawka z nerek

Składniki:

Potrawka z nerek

 

  • 5 plastrów nerek cielęcych gotowanych
  • 4 plastry nerkówki cielęcej
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 200g ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 125ml białego wina
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Potrawka z nerek
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Plastry nerek ułożyć na nerkówkach i przymocować wykałaczkami. Mięso doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, plastry mięsa włożyć i obsmażyć z obu stron. Pokropić winem, dodać fasolkę i plastry boczku, doprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Przykryć, dusić przez 30minut. Podawać bardzo gorące.