luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Potrawka z serc wieprzowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Potrawka wystarczy dla 4 osób.

Potrawka z serc wieprzowych Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Potrawka z serc wieprzowych

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z serc wieprzowych
Serca umyć włożyć do garnka, zalać wodą, dodać marchewki w całości, cebulę, listek laurowy, ziele angielskie, czosnek i ugotować, Na początku gotowania zebrać pianę. Wyjąć serca i marchewkę, cebulę i czosnek rozgnieść w bulionie. Serca pokroić w paseczki, marchewkę w słupki, dodać do bulionu, dodać również papryczkę i przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gotować ok 20 min. Śmietanę rozmieszać z mąką dodać do potrawki i energicznie wymieszać. Zagotować. doprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać na płytkim talerzu z kulkami tłuczonych ziemniaków, obficie posypane natką pietruszki i koperkiem.
Potrawka z serc wieprzowych
Ugotowane serca należy pokroić w paseczki