Sposób przygotowania:
Prawie bigos z młodej kapusty
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Wkladamy do garnka,zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Pokrojoną cebulę i czosnek rumienimy lekko i dodajemy do kapusty, Solimy i gotujemy. na pozostałym po cebuli tłuszczu przysmażamy obraną z osłonki i pokrojoną białą kiełbasę.
Dodajemy do kapusty razem z przyprawami. Dodajemy też koncentrat pomidorowy i pozostałą pokrojoną wędlinę.
Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości.
Pokrojoną cebulę i czosnek rumienimy lekko i dodajemy do kapusty, Solimy i gotujemy. na pozostałym po cebuli tłuszczu przysmażamy obraną z osłonki i pokrojoną białą kiełbasę.
Dodajemy do kapusty razem z przyprawami. Dodajemy też koncentrat pomidorowy i pozostałą pokrojoną wędlinę.
Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości.