Sposób przygotowania:
Pręga wołowa pieczona po mojemu
Pręgę wołową oczyścić, opłukać zimną wodą, dobrze osuszyć i pokroić w plastry.
Mięso natrzeć pieprzem, solą oraz rozmiażdżonym czosnkiem.
W głębszej patelni lub w rondlu rozgrzać olej, włożyć mięso i podsmażyć z obu stron.
Zmniejszyć ogień, mięso podlać bulionem.
Do mięsa dodać obraną pokrojoną w piórka cebule, liście laurowe, angielskie majeranek oraz rozmarynu. Mięso przykryć i dusić na średnim ogniu do miekkości obracając aby równomiernie nam sie upiekło.
W razie potrzeby podlewamy bulionem.
Gdy mięso jest miekkie wyjąc je na talerz a powstały sos zagęścić mąką rozmieszaną z wodą, lub gotowym ciemnym sosem zrobionym według opisu na opakowaniu.
Podajemy z kluskami śląskimi , surówką z czerwonej kapusty.
Mięso natrzeć pieprzem, solą oraz rozmiażdżonym czosnkiem.
W głębszej patelni lub w rondlu rozgrzać olej, włożyć mięso i podsmażyć z obu stron.
Zmniejszyć ogień, mięso podlać bulionem.
Do mięsa dodać obraną pokrojoną w piórka cebule, liście laurowe, angielskie majeranek oraz rozmarynu. Mięso przykryć i dusić na średnim ogniu do miekkości obracając aby równomiernie nam sie upiekło.
W razie potrzeby podlewamy bulionem.
Gdy mięso jest miekkie wyjąc je na talerz a powstały sos zagęścić mąką rozmieszaną z wodą, lub gotowym ciemnym sosem zrobionym według opisu na opakowaniu.
Podajemy z kluskami śląskimi , surówką z czerwonej kapusty.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)