Sposób przygotowania:
Prince Polo
Biszkopt:
Ubić białka na sztywno dodając cukier.gdy już piana będzie sztywna dodac żółtka i ubijać jeszcze.Następnie wsypać proszek do pieczenia,mąki i delikatnie wymieszać.Na koniec dodać olej i wymieszać delikatnie.Upiec biszkopt.
ostudzony przekroić na dwa placki.
BEZA:
Białka ubić na sztywno z cukrem.Gdy piana będzie sztywna dodać orzechy i pokruszone prince polo.Wymieszać delikatnie i upic beze.Piec na lekko złoty kolor.
MASA:
Z 1/2 litra mleka odlać niewielką ilość reszte zagotować.
Do tej odlanej ilości dać 2 łyżki mąki zwykłej, 1 łyżkę ziemniaczanej,3 łyżki cukru i żóltko.Wymieszać,gdy mleko będzie się gotować wlać to i ugotować budyń.
Odłożyć aby wystygło.
Margarynę utrzeć z tym zimnym budyniem i dodać pokruszone prince polo.
Masę podzielić na pół.
Przekładać placek w następującej kolejności:
BISZKOPT-MASA-BISZKOPT-MASA-BEZA
Ubić białka na sztywno dodając cukier.gdy już piana będzie sztywna dodac żółtka i ubijać jeszcze.Następnie wsypać proszek do pieczenia,mąki i delikatnie wymieszać.Na koniec dodać olej i wymieszać delikatnie.Upiec biszkopt.
ostudzony przekroić na dwa placki.
BEZA:
Białka ubić na sztywno z cukrem.Gdy piana będzie sztywna dodać orzechy i pokruszone prince polo.Wymieszać delikatnie i upic beze.Piec na lekko złoty kolor.
MASA:
Z 1/2 litra mleka odlać niewielką ilość reszte zagotować.
Do tej odlanej ilości dać 2 łyżki mąki zwykłej, 1 łyżkę ziemniaczanej,3 łyżki cukru i żóltko.Wymieszać,gdy mleko będzie się gotować wlać to i ugotować budyń.
Odłożyć aby wystygło.
Margarynę utrzeć z tym zimnym budyniem i dodać pokruszone prince polo.
Masę podzielić na pół.
Przekładać placek w następującej kolejności:
BISZKOPT-MASA-BISZKOPT-MASA-BEZA
misia53
msewka