Sposób przygotowania:
Prosta pizza z pieczarkami
1.Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie,następnie wlać do mąki i wymieszać widelcem ( nie zagniatać ) .Przykryć ściereczką i odstawić na około pół godziny w ciepłe miejsce. 2.Po tym czasie dodać sól,olej i zagnieść ciasto na posypanej mąką stolnicy,uformować z ciasta kulę i odstawić na kolejne pół godziny w ciepłe miejsce żeby ciasto podrosło. 3.Pieczarki i cebulę obieramy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w półplasterki.Dusimy na oleju do miękkości,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,studzimy. 4.Ciasto dzielimy na 4 części i cienko wałkujemy na placki o średnicy około 17 cm,układamy na blaszkach posmarowanych masłem i oprószonych mąką. 5.Każdy placek smarujemy ketchupem i oprószamy słodką papryką.Nakładamy pieczarki i oprószamy ziołami prowansalskimi i przyprawą do pizzy. 5.Pizze pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.Pod koniec pieczenia posypujemy serem żółtym i zapiekamy aż ser się rozpuści.