Sposób przygotowania:
Pizza z tuńczykiem i warzywami
Ciasto: Drożdże wymieszać z wodą. Do przesianej mąki, oleju i soli dodać rozpuszczone drożdże i wszystko wyrabiać przez 10 minut. Odstawić do ciepłego miejsca do wyrośnięcia. Do ciasto można dodać zioła, ja dodaje bazylie. Farsz: Pieczarki, paprykę, cebulę umyć i pokroić. Najpierw na patelnie wrzucamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy paprykę i pieczarki. Smażymy przez 5 minut.Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy szklankę wody i dusimy przez 15 minut aż papryka zmięknie. Odcedzamy, a bulion wykorzystujemy do sosu( mieszamy bulion z przecierem pomidorowym i ziołami. Brokuły gotujemy w wrzącej osolonej wodzie. Ser trzemy na dużych oczkach. Kukurydzę, tuńczyka i fasolkę odsądzamy.Wyrośnięte ciasto wałkujemy i kładziemy na blaszce, smarujemy sosem, pokrywamy pizze serem, i resztą składników. Wierzch posypujemy suszoną bazylią. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180-200^C.