Sposób przygotowania:
Proste, dobre Sphagetti
Na Woku bądź dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek (może być olej rośliny) na rozgrzaną oliwę wrzucamy cała puszkę pomidorów wraz z zalewą w której się znajdują (zazwyczaj jest to woda) gotujemy na dość dużym ogniu same pomidory aż zaczną się rozgotowywać. Kiedy są już na w pół rozgotowane dodajemy pokrojone w paseczki 2 ząbki czosnku i posiekaną w kostkę cebulę dokładnie mieszkamy (dobrze teraz jest spróbować "sos" czy nie jest za kwaśny jeśli jest dobrze było by dodać ok 1łyżki cukru). Dodajemy przyprawy tzn. sól, pieprz ,a reszta według własnego uznania (ja dodaje duże ilości bazylii i imbiru ,ale nie każdy musi lubić tak doprawiony sos). Dodajemy mięso mielone (nie doprawiamy mięsa gdyż w samym sosie jest wystarczająco dużo przypraw) smażymy rozdrabniając szpatułką przez ok 5min (tak aby mięso było na wpół surowe).Kiedy mięso już jest takie jak opisałem wcześniej dodajemy sos z paczki (można użyć tych ze słoika. Ja wole ten gdyż nie ma tam żadnych warzyw itd. (sos rozpuścić najlepiej w 125ml ciepłej lecz nie gorącej wody)) dodajemy sos do mięsa i gotujemy ok 10min gęstość możemy "sterować" dodając wodę przegotowaną jeśli przesadzicie z wodą i będzie zbyt rzadki dla was nie martwcie się niech sos pogotuje się troszkę dłużej wtedy woda znacznie wyparuje.Do dużego garnka nalewamy wody (zależnie od wielkości garnka ja dodaje zazwyczaj połowę garnka wody) dodajemy pół łyżki stołowej soli i ok 2 łyżeczek oliwy. Gotujemy makaron ,aż osiągnie to znane Al Dente.Po ugotowaniu makaronu schładzamy go lekko nakładamy na talerze i zalewamy gorącym sosem mięsno-pomidorowym. Na sos i makaron ścieramy na tarce ser (ile kto lubi).