Sposób przygotowania:
Prosty sernik malinowy
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie cały czas ucierać i dodawać po jednym żółtku a potem porcjami dodawać ser z wiaderka. Na końcu dodać budyń malinowy. Potem dodać piane i delikatnie wymieszać. Dodać oczyszczone maliny i ponownie delikatnie wymieszać. Formę natłuścić i dno wyłożyć herbatnikami. Przełożyć masę serową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut. Wystudzony sernik polewać polewa czekoladową, można przybrać malinami.Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto.