Sposób przygotowania:
Prowansalskie Mamma Mia z mięsem i warzywami
Makaron wrzucam na osolony wrzatek,gotuję all dente tak jak w przepisie na opakowaniu.Odcedzam na durszlaku,układam w okragłej formie do zapiekania wysmarowanej masłem o śr 30cm. Papryki myję wydrążam z nasion,cebulę,czosnek obieram,cukinię myję Wszystko siekam w kosteczkę. Na dużą patelnię wlewam olej rozgrzewam,dodaję mięso mielone i podsmażam,nastepnie dodaję do mięsa posiekane warzywa,czosnek doprawiam do smaku ziołami dalmatyńskimi oraz czubrycą ,wlewam pomidory z puszki dodaję pokrojone w plastry pieczarki i wszystko razem duszę na patelni około 10 minut.doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wykładam mięso na makaron. Ser ścieram na tarce jarzynowej o grubych oczkach mieszam w miseczce ze śmietaną i układam na wierzchu zapiekanki. Tak przygotowane danie wkładam do nagrzanego do 190*c piekarnika i zapiekam 20 minut.Przed podaniem dekoruję świeżymi gałązkami majeranku i podaję gorące. Sycąco i smacznie.