glam89

glam89

Kucharz
[Przepisów: 17]

Przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny przekładaniec z pianą

Przekładaniec

Składniki:

Przekładaniec

 

 

  • Na kruszonkę:
  • 1/3 szklanki mąki tortowej
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/5 kostki margaryny
  • 2 łyżeczki wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Przekładaniec
Przesiewamy mąkę i zagniatamy z żółtkami, dodajemy posiekana margarynę, proszek do pieczenia i 1 szklankę cukru. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Pierwsze ciasto rozwałkowujemy i układamy na dnie blachy. Smarujemy je dżemem. Drugie zagniatamy z kakao i zapachem, po czym schłodzone trzemy na tartce na dżem. Pozostałe 4 białka ubijamy ze szklanką cukru i smarujemy na ciemne ciasto. Na pianę trzemy ostatnią schłodzoną część ciasta. Pieczemy ok. godzinę w temp 180 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka