Sposób przygotowania:
Przekładaniec czekoladowo-śmietankowy
6 białek ubijam na sztywną pianę dodaje po jednym żółtku i po 2 łyżki cukru. Pól szklanki maki przesiewam i łącze z pełną łyżką kakao, dodaję do masy jajecznej i mieszam łopatką, aż składniki połącza się ze sobą. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na około 40 min. Biszkopt jest gotowy, gdy ciasto odstaje od ścianek blaszki. Wyjmuję i studzę. Tak samo przygotowuję drugi biszkopt. Oba zimne biszkopty kroję na dwa blaty. Żelatynę zalewam zimną woda i odstawiam by spęczniała. Kremówkę ubijam na sztywno dodając cukier puder. Żelatynę rozpuszczam w kąpieli wodnej, łącze ze śmietaną 18% i dodaję do ubitej kremówki. szybko mieszam i smaruję każdy blat składając je ze sobą. wstawiam do lodówki by masa całkowicie stężała. Składniki polewy podgrzewam w rondelku do połączenia się ze sobą. W razie konieczności rozcieńczam mlekiem i studzę. Ciasto polewam polewą i ponownie schładzam.