Sposób przygotowania:
Przekładaniec serowy
Ciasto: żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i miękką margaryną na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do ciasta, wlać olej roślinny. Ciasto delikatnie połączyć z ubitą pianą z białek.
Ciasto podzielić na 4 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej mak, do trzeciej wsypać wiórki kokosowe, do czwartej wsypać kisiel.
Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Każdą część ciasta upiec osobno w piekarniku nagrzanym do 170-180°C
Masa serowa: ser zemleć dwa razy. Jajka utrzeć z cukrem i margaryną. Całość zmiksować, podgrzewać na małym ogniu do zagotowania. Budyń rozprowadzić w mleku, wlać do gotującej się masy serowej, gotować kilka minut cały czas mieszając.
Ostudzone placki przekładać gorącą masą serową. Na spód placek kakaowy, masa serowa, placek z kisielem, masa serowa, placek makowy, masa serowa i na wierzch placek kokosowy.
Wierzch ciasta polać białą lub czekoladową polewą.
Ciasto przygotować dzień wcześniej przed podaniem.
Ciasto podzielić na 4 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej mak, do trzeciej wsypać wiórki kokosowe, do czwartej wsypać kisiel.
Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Każdą część ciasta upiec osobno w piekarniku nagrzanym do 170-180°C
Masa serowa: ser zemleć dwa razy. Jajka utrzeć z cukrem i margaryną. Całość zmiksować, podgrzewać na małym ogniu do zagotowania. Budyń rozprowadzić w mleku, wlać do gotującej się masy serowej, gotować kilka minut cały czas mieszając.
Ostudzone placki przekładać gorącą masą serową. Na spód placek kakaowy, masa serowa, placek z kisielem, masa serowa, placek makowy, masa serowa i na wierzch placek kokosowy.
Wierzch ciasta polać białą lub czekoladową polewą.
Ciasto przygotować dzień wcześniej przed podaniem.