Sposób przygotowania:
Przekładaniec / Stefanka
1. Piekarnik należy nagrzać do 170 stopni (funkcja: ciasto lub termoobieg). Na stolnicę wsypać mąkę, a w jej zagłębienie dodać margarynę, miód, mleko, cukier, jajka i sodę oczyszczoną. Wyrobić ciasto, podzielić na trzy części i rozwałkować na cienkie placki (prostokątne, o wymiarach blachy). Każdy placek piec osobno w temperaturze 170 stopni. 2. Na średnim ogniu gotować w garnuszku mleko z kaszą manną. Masa ma osiągnąć zwartą konsystencję. Odstawić do ostudzenia. W malakserze utrzeć masło, cukier puder i cukier waniliowy, a następnie dodawać powoli do kremu ugotowaną kaszę mannę i sok z cytryny. Masa ma być jednolita. 3. Gdy placki ostygną, przekładać je kremem, lekko dociskając. Nadmiar ściągnąć łyżka. 4. By uzyskać polewę, należy rozpuścić w garnuszku na wolnym ogniu margarynę, dodać wodę, kakao i cukier. Mieszać przez dwie minuty i odstawić do ostygnięcia. Polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.
pepsicOLA
Cukiereczek13
kasienka1987
Jeśli chodzi o Twoje ciasto to faktycznie wygląda smakowicie!