Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Przekładaniec z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Podawać z ziemniakami, gotowanym ryżem lub chlebem.

Przekładaniec z ryby

Składniki:

Przekładaniec z ryby

 

  • (2 porcje):
  • 80 dag filetów z ryby
  • 5 cebul
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ kg pomidorów
  • 5 łyżek stołowych tartej bułki
  • 1 duży pęczek zielonej pietruszki
  • 9 łyżek stołowych białego wina lub 8 łyżek wody na 1 łyżkę octu)
  • Margaryna
  • Sól i pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z ryby
Kawałki ryby posolić i popieprzyć. Cebulę i czosnek pokroić drobno, położyć na dno wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego, następnie ułożyć polówki pomidorów i kawałki ryby, posypać tartą bułką i siekaną zieloną pietruszką, polać winem lub wodą z octem, dusić w piekarniku 15 minut.

Tagi:

ryba ryby tarta