Sposób przygotowania:
Przekładany biszkopt
BISZKOPT JASNY; białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt. Zimny kroimy na dwie części. BISZKOPT CIEMNY; Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Pieczemy. NADZIENIE JASNE; Schłodzoną śmietanę ubijamy razem z śnieżkami. Na konie dodajemy rozpuszczoną zimną białą czekoladę. NADZIENIE CIEMNE; Masło ucieramy z cukrem i żółtkiem do białości. Dalej ucierając dodajemy kakao a na końcu wódkę. Na jasny biszkopt dajemy 1/2 jasnej masy. Przykładamy ciemnym biszkoptem i dajemy ciemną masę a na nią jasny biszkopt i jasną masę. Dekorujemy mieszanką keksową.
misia14
Pyza
motorek70
W temperaturze 180 stopni ok 20 minut