Tradycyjny strogonow z wołowiny przygotowuje się krojąc mięso w cienkie paski i lekko obsmażając je na patelni. Następnie kawałki przekłada się do garnka z pieczarkami, cebulą i pomidorami oraz zalewa bulionem mięsnym lub warzywnym. Całość doprawia się słodką papryką, solą, pieprzem i dusi pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka. W przypadku, gdy sos będzie zbyt rzadki, można zagęścić go mąką wymieszaną z wodą.

Polecane przepisy do kategorii Boeuf strogonow

Znaleźliśmy 15 przepisów w kategorii Boeuf strogonow

Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Ania321 Ania321

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

reanja reanja

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

dayzi dayzi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Boeuf strogonow

Boeuf strogonow

jovi jovi
15

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Boeuf strogonow

Boeuf strogonow

Gabi Gabi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Boeuf a la Strogonow

Boeuf a la Strogonow

2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Boeuf Strogonow wg hgg

Boeuf Strogonow wg hgg

31

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: