Sposób przygotowania:
Boeuf Strogonow wg hgg
Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w cienkie paseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 1-2 godz do lodówki. Umyte pieczarki pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać i drobno posiekać. W rozgrzanym rondlu roztopić masło, dodać cebulę i pieczarki, lekko obsmażyć. Mięso posypać świeżo zmielonym pieprzem, obtoczyć w mące (pszennej wymieszanejz ziemniaczaną), wrzucić do rondla. Krótko obsmażyć, dodać bulion, koncentrat pomidorowy i wino. W powstałym sosie dusić mięso na małym ogniu pod przykryciem. Jeśli potrzeba przyprawić Boeuf Strogonow do smaku solą i papryką a tuż przed podaniem zaprawić Boeuf Strogonow śmietaną.
Gość
Gość
Bahus
Człowieku ...to danie wiodące w kuchni europejskiej, a przepis jest bardzo bliski oryginałowi
Gość
Gość
ptychu
Gość
msewka
kunia_080286
stokrotka24
siwa12345
kinga
LukaszM
Gość
zibi_scj55
zibi_scj55
Katarzynka
flyman
szewczyk
DiMarco
wroclawskikucharek
66misiek
x345
skąd ten sok z cytryny i po co? do lodówki nic nie trzeba wstawiać, to samo z bulionem, może bulion z kostki? (paskudztwo) i skąd te wino ? ;) i po co.
używając juz nazwy Boeuf Strogonow nie powinno się kombinować
kaczucha
kaczucha