Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Przepyszne roladki wołowe z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na 4-6 plastrów. Każdy oprószyć

Przepyszne roladki wołowe z kapustą

Składniki:

Przepyszne roladki wołowe z kapustą

 

  • 1/2 kg wołowiny zrazowej
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 10 dag serka topionego śmietankowego
  • cebula
  • 100 ml bulionu drobiowego (może być z kostki)
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • łyżeczka mąki
  • łyżeczka curry
  • śmietana
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Przepyszne roladki wołowe z kapustą
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na 4-6 plastrów. Każdy oprószyć solą i pieprzem, posmarować topionym serkiem. Kapustą drobno poszatkować, opłukać na sicie, wrzucić na 2 minuty do wrzątku i odcedzić. Rozłożyć kapustą na miąsie od strony posmarowanej serem, zwinąć w roladki i spiąć wykałaczką lub obwiązać bawełnianą nicią. Roladki obsmażyć na 2 łyżkach oleju, podlać szklanką wody i dusić 1,5 godziny. Cebulą posiekać, zeszklić na pozostałym oleju. Oprószyć solą, mąką, imbirem 1 curry. Dodać resztą kapusty, podlać bulionem i śmietaną, dusić jeszcze 15 minut.