Sposób przygotowania:
Przysmak z czereśni
Czereśnie oczyścić , umyć poodrywać ogonki.
Następnie usunąć pestki.
Wodę zagotował razem z goździkami,cynamonem i cukrem.
Dodać czereśnie,gotować około 10 minut.
Po tym czasie przecedzić i zagotować ponownie.
Mąkę wymieszać w małej ilości zimnej wody i zagęścić zupę.
Zupę wystudzić włożyć do lodówki do schłodzenia na 2 -3 godziny.
Podawać z śmietaną oraz groszkiem ptysiowy.
Ozdobić kawałkami czereśni.
Następnie usunąć pestki.
Wodę zagotował razem z goździkami,cynamonem i cukrem.
Dodać czereśnie,gotować około 10 minut.
Po tym czasie przecedzić i zagotować ponownie.
Mąkę wymieszać w małej ilości zimnej wody i zagęścić zupę.
Zupę wystudzić włożyć do lodówki do schłodzenia na 2 -3 godziny.
Podawać z śmietaną oraz groszkiem ptysiowy.
Ozdobić kawałkami czereśni.
CORAL
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Częstuj sie, była pyszna.;)
BozenaMatuszczyk
Justyna dziekuje;)