Sposób przygotowania:
Przysmak z szynki i boczniaków
Boczniaki oczyścić, pokroić w paseczki. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać.
Szynkę pokroić w kosteczkę. Masło rozgrzać na patelni, podsmażyć na nim szynkę.
Dodać boczniaki, przyprawić solą i pieprzem. Grzyby smażyć do zrumienienia i odparowania płynu.
Owczy ser pokruszyć. Jajka wymieszać z wodą, owczym serem i solą. Przygotowaną mieszanką polać grzyby. Smażyć na małym ogniu aż do ścięcia się jajek. Masy nie mieszać tylko przesuwać poruszając patelnia. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Szynkę pokroić w kosteczkę. Masło rozgrzać na patelni, podsmażyć na nim szynkę.
Dodać boczniaki, przyprawić solą i pieprzem. Grzyby smażyć do zrumienienia i odparowania płynu.
Owczy ser pokruszyć. Jajka wymieszać z wodą, owczym serem i solą. Przygotowaną mieszanką polać grzyby. Smażyć na małym ogniu aż do ścięcia się jajek. Masy nie mieszać tylko przesuwać poruszając patelnia. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.