misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Przysmak z szynki i boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

danie z boczniaków z ddoatkiem szynki........

Przysmak z szynki i boczniaków

Składniki:

Przysmak z szynki i boczniaków

 

 

Sposób przygotowania:

Przysmak z szynki i boczniaków
Boczniaki oczyścić, pokroić w paseczki. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać.
Szynkę pokroić w kosteczkę. Masło rozgrzać na patelni, podsmażyć na nim szynkę.
Dodać boczniaki, przyprawić solą i pieprzem. Grzyby smażyć do zrumienienia i odparowania płynu.
Owczy ser pokruszyć. Jajka wymieszać z wodą, owczym serem i solą. Przygotowaną mieszanką polać grzyby. Smażyć na małym ogniu aż do ścięcia się jajek. Masy nie mieszać tylko przesuwać poruszając patelnia. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.