Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pstrąg

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wyczyścić ryby i zalać ciepłym octem, przykryć. Nastawić wodę w podłużnym

Pstrąg

Składniki:

Pstrąg

 

  • 1,5 kg pstrągów
  • 1 cebula
  • 3 listki laurowe
  • 20 ziaren ziela angielskiego
  • 1 szkl octu 6%
  • kilka dużych raków
  • koperek
  • natka pietruszki
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pstrąg
Wyczyścić ryby i zalać ciepłym octem, przykryć. Nastawić wodę w podłużnym naczyniu do ryb, dodać 2 łyżki octu, sól, cebulę, przyprawy, włożyć ryby, gotować ostrożnie aby ich nie przegotować. Odstawić i skropić zimną wodą. Po kilku minutach ostrożnie wyjąć na półmisek, ułożyż naokoło osobno ugotowane ziemniaki, przybrać dużymi rakami, posypać zieloną piuetruszką i koperkiem, przykryć białą serwetką aby danie nie wystygło. Podawać najlepiej z sosem rakowym lub musztardowym

Tagi:

pstrąg