Sposób przygotowania:
Pstrąg ala Solina ;)
Kupujemy wypatroszonego pstrąga, myjemy dokładnie, kładziemy na folię do pieczenia, solimy, pieprzymy, spryskujemy obficie cytryną i następnie przyprawą kucharek, to samo z drugiej strony i w środku rybki, zawiajmy folią i wstawiamy do lodowki najlepiej na noc lub na kilka godzin. Następnie wyjmujemy i obsmażamy na patelni po 4 minuty z kazdej strony, nastepnie wrzucamy na tą samą folię i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180C na 15 minut, nie dluzej bo bedzie suchy
ps. nie zawsze i wszedzie mozna dostac smaczne pstragi, czasem niestety udało mni się kupić swieże ale źle chodowane co spowodowało posmakiem tego gdzie i w jakiej wodzie rybka pływała.
ps2. nie zrobilem już surówki bo zapach rybki z piekarnika nie pozwolił mi na to ;)
ps. nie zawsze i wszedzie mozna dostac smaczne pstragi, czasem niestety udało mni się kupić swieże ale źle chodowane co spowodowało posmakiem tego gdzie i w jakiej wodzie rybka pływała.
ps2. nie zrobilem już surówki bo zapach rybki z piekarnika nie pozwolił mi na to ;)
justynak223
msewka
x345
Papaja
Babciagramolka
No pstrąga raczej z innej ryby nie da się zrobić .
Mam pytanie - czemu obsmażasz pstrąga przed pieczeniem ? Piekę w folii często - rozchylam pod koniec pieczenia folię i skórka robi się podpieczona . Ciekawa jestem co to obsmażenie daje ?
x345
Rybka przejdzie w lodówce zapachami i smakiem, na patelni przyprawy dodadzą się do oleju i znów przejdzie ich zapachem i smakiem. W ten sposób nie rozgotujemy ryby a upieczemy no i będzie miała piękny smak i zapach, najlepiej jednak sprawdzić samemu i wtedy będzie można porównać, mi taki sposób bardzo smakuje, przypomina mi wakacje
Pani zima
Henia
Pani zima
Hej, hej chcesz Lecha zniechecic ? z wykrzyknikami ? czy to jest celowe czy tylko mi sie wydaje ?
Henia
Następna nauczycielka? Tak piszę jak uważam, tu każdy ma prawo do swoich opinii.Hej, proszę mówić do swoich koleżanek, ja do nich nie należę.Doskonale wiem kim pani jest, proszę więc mnie więcej nie tykać!
Senqa
A propo "ps" to jest facet,wiec trzeba wybaczyc... ;-)
Rybka wyglada smakowicie.
Henia
Chyba nie jesteś w temacie skoro uważasz,że ktoś się czepia.Jest wręcz odwrotnie!