Pstrąg ala Solina ;)

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 8

Pstrąg ala solina.......... ;-)

Pstrąg ala Solina ;)

Składniki:

Pstrąg ala Solina ;)

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg ala Solina ;)
Kupujemy wypatroszonego pstrąga, myjemy dokładnie, kładziemy na folię do pieczenia, solimy, pieprzymy, spryskujemy obficie cytryną i następnie przyprawą kucharek, to samo z drugiej strony i w środku rybki, zawiajmy folią i wstawiamy do lodowki najlepiej na noc lub na kilka godzin. Następnie wyjmujemy i obsmażamy na patelni po 4 minuty z kazdej strony, nastepnie wrzucamy na tą samą folię i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180C na 15 minut, nie dluzej bo bedzie suchy



ps. nie zawsze i wszedzie mozna dostac smaczne pstragi, czasem niestety udało mni się kupić swieże ale źle chodowane co spowodowało posmakiem tego gdzie i w jakiej wodzie rybka pływała.



ps2. nie zrobilem już surówki bo zapach rybki z piekarnika nie pozwolił mi na to ;)