Sposób przygotowania:
Pstrąg gotowany na parze
Aby zrobić pstrąga gotowanego na parze trzeba filety umyć - osuszyć , skropić połową soku z cytryny . W garnku do gotowania na parze ułożyć na sicie podzielony na liście por , na nim koper i natkę w gałązkach . Na zieleninie ułożyć rybę . Przykryć szczelnie . Dotować na parze ok. 20 minut .
Na patelni rozpuścić masło ( zależnie jak kto lubi albo tylko rozpuścić albo lekko zrumienić ).
Pstrąga podawać z gotowanymi ziemniakami polewając masłem , kropiąc sokiem z cytryny i posypując grubo mielonym pieprzem i szczyptą soli .
Na patelni rozpuścić masło ( zależnie jak kto lubi albo tylko rozpuścić albo lekko zrumienić ).
Pstrąga podawać z gotowanymi ziemniakami polewając masłem , kropiąc sokiem z cytryny i posypując grubo mielonym pieprzem i szczyptą soli .