Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

pstrąg łososiowy w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszny pstrąg z przepisu p Kuronia

pstrąg łososiowy w galarecie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

pstrąg łososiowy w galarecie

 

  • 1-1,20 kg pstrąga łososiowego
  • 10-15 dkg marchewki
  • 1 pietruszka
  • ćwiartka selera
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • 5 łyżek żelatyny

 

Sposób przygotowania:

pstrąg łososiowy w galarecie
Rybę myjemy i wrzucamy do garnka, dodajemy warzywa obrane i umyte, oraz przyprawy. Zalewamy wodą do przykrycia ryby. Gotujemy ok 20-25 minut , ostroznie wyciągamy pstrąga, zdejmujemy skórkę i pozostawiamy do wystygnięcia.Kroimy na kawałki i układamy na półmisku, przybieramy warzywkami, cytrynką wg uznania. Wywar przecedzamy, odmieżamy 750 ml wywaru i dodajemy żelatynę, sól i podgrzewamy, ciepłym ( nie gorącym) zalewamy rybkę w mierę potrzeby dorabiam wywaru z żatyną. Odstawiamy do stężenia. SMACZNEGO!!!
pstrąg łososiowy w galarecie
znana chyba głównie jako pieczona z grila

Tagi:

pstrąg